GARMAŻERKA
Filet z kurczaka pieczony 12.00zł (*3,9)
Filet z kurczaka gotowany 12.00zł (*3,9)
Schab z chrzanem 12.00zł (*3,9)
Schab z zielonym pieprzem 12.00zł (*3,9)
Schab morelą 12.00zł (*3,9)
Schab ze śliwką 12.00zł (*3,9)
Szparagi w szynce 12.00zł (*3,9)
Jajko w szynce na sałatce 12.00zł (*3,7,9,10)
Łosoś gotowany 15.00zł (*3,4,9)
Pstrąg gotowany 15.00zł (*3,4,9)
Dorsz gotowany 15.00zł (*3,4,9)
Tatar wołowy 20.00zł (*3,9)
Ryba po grecku (Morszczuk) 15.00zł (*3,4,9)
Deska wędzonych ryb 800g. 150.00zł (*4,9)
Deska wędlin 800g. 150.00zł (*9)
Deska serów 800g. 150.00zł (*7,9)
ZUPY
Rosół z makaronem 15.00zł (*1,3,9)
Krem szparagowy 15.00zł (*1,9)
Gulaszowa 15.00zł (*1,9)
Żurek z jajkiem 15.00zł (*1,3,9)
Zupa grzybowa 15.00zł (*1,9)
DANIA WIEPRZOWE
Kotlet szwajcarski z serem i szynką 12.00zł (*1,3,7,9)
Kotlet faszerowany pieczarkami 15.00zł (*1,3,7,9)
Medalion z ananasem i serem 15.00zł (*1,9)
Polędwiczka duszona w sosie serowo śmietanowym 25.00zł (*1,7,9)
Polędwiczka w sosie grzybowym 25.00zł (*1,7,9)
DANIA DROBIOWE
Kotlet de volaille 12.00zł (*1,3,7,9)
Rolada z papryką i serem 12.00zł (*1,3,7,9)
Szaszłyk drobiowy z warzywami 15.00zł (*9)
Filet panierowany w migdałach 15.00zł (*1,3,8,9)
Roladka faszerowana rokpolem 18.00zł (*1,7,9)
DANIA RYBNE
Pstrąg z grilla z ziołami ok. 300g 40.00zł (*4,7,9)
Łosoś faszerowany szpinakiem ok.150g 40.00zł (*1,4,7,9)
Dorsz smażony ok.150g 40.00zł (*1,4,7,9)
DODATKI DO DAŃ
ziemniaki, frytki, pieczone ziemniaki, kluski, pyzy, warzywa gotowane, zestaw surówek/12zł
WYKAZ ALERGENÓW
Szanowni Państwo,
niektóre nasze produkty mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Alergeny nie są szkodliwymi składnikami, mogą wywoływać uczulenie u osób posiadających alergię na dany składnik. W celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących konkretnej potrawy prosimy o kontakt telefoniczny.
